V sliki  dot
Srečanje članov SŽS

Svečanost ob 20. obletnici ustanovitve Sindikata železničarjev Slovenije (SŽS), organizirana 6. novembra 2010 na Otočcu, je pod streho. Več kot 1100 članov, s svojimi partnerji, se je odzvalo povabilu. Z organiziranim izrednimi vlaki in avtobusi so prišli z vseh koncev Slovenije, od primorske do prekmurja, veseli, da se po letu dni zopet srečajo s svojimi prijatelji, znanci.

Kmalu po 13. uri se je, lepo urejena in pripravljena, dvorana pričela polniti, tako, da je bila ob pričetku slovesnega dela prireditve že dodobra napolnjena. Pričeli so prihajati tudi povabljeni gosti, ki so se letos odzvali v velikem številu. Našemu povabilu so se med drugimi odzvali: predsednik Vlade RS g. Borut Pahor, poslanec DZ in župan Grosuplja dr. Peter Verlič, Poslanec DZ Ivan Grill s sporogo, predsednik Nadzornega sveta SŽ g. Igor Janez Zajec, generlani direktor SŽ g. Goran Brankovič s sporogo, direktorji poslovnih enot SŽ, vodje sekcij ter drugi vodtveni kadri na SŽ.

Svečani del prireditve je zelo uspešno in spretno povezovala priznana moderatorka ga. Bernarda Žarn. Za glasbo med svečanim delom pa je, tako kot vedno, zelo profesionalno in brezhibno, poskrbelo naše Kulturno društvo Godba Slovenskih železnic z vedno edinstveno pevko Nuško Drašček in "godbeniškim" pevcem Janezom Krivcem.

Kot prvi govornik je prisotne nagovoril predsednik SŽS g. Franc Zupanc (v celoti je objavljen tukaj) . Zelo sproščeno, vendar pa vsebinsko bogato, je kot drugi prisotne nagovoril delavski direktor SŽ, organizacijski sekretar SŽS in predsednik KD Godba Slovenskih železnic g. Albert Pavlič. Tretji je z govorniškega odra pozdravil prisotne generalni direktor SŽ g, Goran Brankovič. Zadnji, četrti govornik pa je bil predsednik Vlade RS g. Borut Pahor. Vse govorce je povezovala velika želja in odločnost narediti iz Slovenskih železnic konkurenčno, finančno uspešno podjetje in da bodo njeni vlaki vozili po modernih tirih.

V nadaljevanju, v prostem delu svečanosti, je osebje Term Krke, ki so se ob organizaciji zelo izkazali in nam s svojimi izkušnjami pomagali, za kar smo jim zelo hvaležni, postregli z okusnim kosilom, vmes pa je za sproščeno vzdušje poskrbel ansambel Malibu ter duo Clea & Kim. Čas druženja je hitro minil, in ob 21.00 se je prireditev zaključila.