szs
Sindikat SŽS - Sindikat Železničarjev Slovenije Sindikat SŽS - Sindikat Železničarjev Slovenije szs szs szs szs szs szs
Uporabniško ime:
Geslo:
nov uporabnik
Sindikat SZS
dot  O sindikatu
dot  Železničarijada
dot  20. obletnica SŽS
dot  Delovni pogoji
dot  Letovanje
dot  Kolesarska sekcija SŽS
Vabila  dot
Kako smo se imeli  dot
Kolesarski dres  dot
dot  Planinska sekcija SŽS
dot  Ugodnosti za člane
dot  Povezave
Železničar
E-novice
Član
Obvestila
Ponovoletni koncert KD Godba SŽ
16.12.2017 07:40:17

 

KD Godba SŽ vas vljudno vabi na tradiconalni ponovoletni koncert, ki bo 6. januarja 2018 ob 19.00 v športni dvorani v Radečah.

 
Nova ugodnost za člane SŽS
10.12.2017 18:41:53

Sindikat železničarjev Slovenije vam omogoča koriščenja nove ugodnosti in sicer 15% popust na gostinske storitve v Pizzeriji Špajza na Dovjem in v kolesarskem postajališču Sonček v Mojstrani. Popust se uveljavlja s predložitvijo članske izkaznice.

 
Ugodnost za zaposlene na SŽ
10.12.2017 18:38:38

Sindikat železničarjev Slovenije je pridobil posebno ponudbo za ponudbo za nakup računalnikov in računalniške opreme po posebej znižanih cenah.Ponudba velja za vse zaposlene na Slovenskih železnicah.

Podrobne informacije oziroma ponudbe prejmete na polona.grahek@zelinka.si ali prodaja@zelinka.si oziroma po telefonu 01 568 16 39.

Plačilo se izvede po predhodno pridobljeni ponudbi. Prevzem je možen na podjetju Zelinka,d.o.o., Stožice 100a, 1000 Ljubljana, oziroma po pošti. V tem primeru se dodatno plača poštnina.

celotna ponudba

 
Božičkovi muzejski vlaki za otroke železničarjev
24.11.2017 13:09:48

Spoštovani!

December je tukaj, s tem pa tudi čas, ki je zlasti za naše najmlajše otroke še posebno prazničen in čaroben. Zato so Slovenske železnice za otroke železničerjev, stare od enega do vključno sedem let organizirale Božičkov vlak.

Vabila na Božičkove vlake boste starši prejeli po železniški pošti.

Božičkova darila so namenjena vsem otrokom, ki prejmejo vabila, ne glede na to ali se bodo lahko udeležili voženj vlaka ali ne. Starši, katerih otroci se vožnje z vlakom ne bodo mogli udeležiti, boste darila lahko prevzeli v Železniškem muzeju. Termini bodo objavljeni naknadno. 

!!!!PODROBNEJŠI VOZNI RED BOŽIČKOVIH VLAKOV!!!!

 
Ugodnost za zaposlene na SŽ
19.11.2017 17:12:17

Predstavljamo vam ponudbo "Predprodaja smučarskih vozovnic Krvavec - Rogla", ki velja za vse zaposlene na SŽ, po posebej znižanih cenah in podaljšanem času predprodaje do 15.12.2017.

 podrobnosti in naročilnica

 
Športne igre SŽS
02.10.2017 09:00:00

Zadnjo soboto v septembru smo v SŽS izpeljali tradicionalne športne igre. Jutranje meglice na Otočcu je sonce kaj kmalu pregnalo in  uživali smo v lepem, skoraj poletnem sončnem dnevu. Udeleženci so prišli iz vseh koncev Slovenije, zato jim je, preden so začeli s špotnimi tekmovanji, zelo prijala okusna malica. Tekmovanja so trajala vse do 17 ure, ko smo igre zaključili s podelitvijo pokalov najboljšim ekipam. 

Tukaj so vam na voljo vsi tudi vsi rezultati ter fotoreportaža s športnih iger SŽS.

 
 
Nova ugodnost za člane
17.09.2017 22:33:02

V Optiki VITA lahko člani SŽS odslej koristijo posebne ugodnosti (podrobnosti)

 
Prijava člana SŽS
30.08.2017 10:11:26

Spoštovani,

ob prijavi na članske strani uporabite naslednje pravilo!
uporabniško ime = PRIIMEK_IME (velike tiskane črke)
geslo= VAŠA ŠTEVILKA ČLANSKE IZKAZNICE

Administrator

 
Izlet članic in članov SE SSSŽ in SE SVTK
15.07.2017 21:59:29

SŽS SE Strokovnih služb SŽ in SE SVTK,  sta dne 17. junija 2017  organizirala izlet v Prekmurje – Slovenske gorice.

Člani obeh sindikalnih enot smo se zbrali na železniški postaji Ljubljana. Pred odhodom na pot smo si privoščili še obvezno jutranjo kavico v bližnjem bifeju. 

Z avtobusi, smo se odpravili  novim doživetjem naproti.  Suha usta so nas opozarjala, da smo si pozabili »razkužiti« usta. Hitro se je našla rešitev, saj so organizatorice postregle z »domačimi zdravili«, tako da smo lažje razmišljali in prejemali informacije o dnevu, ki je pred nami.

Pot nas je vodila mimo Celja, Maribora vse do Slovenskih goric v kraj Cerkvenjak. Med vožnjo smo, vsak na svoj način, opazovali  jutranje prebujanje narave in se vsi strinjali, kako lepa je ta naša dežela Slovenija.

Med klepetom in občudovanjem mimo bežeče pokrajine, smo prispeli na turistično kmetijo Breznik. Tu   nas je  pričakal prijazni lastnik in nam zaželel dobrodošlico. Prijazno nas je povabil v vinsko klet na degustacijo vin in pokušino domačih dobrot. Ob degustaciji posamezne vrste v… (beri tekočega pridelka),  nas je seznanil s postopki pridelave grozdja vse do nastanka vina. Gostitelj nam je tudi odgovarjal na zastavljena vprašanja. Po degustaciji smo se vsi zadovoljni odpravili proti Lendavi, na razgledni stolp Vinarium. Že od daleč nas je izza belih oblakov pozdravljal in vabil  prečudoviti stolp. Ker je stolp občudoval tudi šofer avtobusa je bila posledica ta, da je zgrešil prvi odcep za smer stolpa. Tako smo zaradi nadaljevanja vožnje do naslednjega odcepa lahko stolp občudovali iz avtobusne perspektive  z vseh strani. Ko nam je s podaljšano vožnjo uspelo prispeti na cilj, smo se  odpravili na ogled stolpa. Nekateri so se na razgledno ploščad stolpa peljali z panoramskim dvigalom, tisti bolj korajžni pa so za pot na vrh, nabirali kondicijo s hojo po stopnicah. Ker so lokalni turistični delavci vedeli, da prihajajo na obisk železničarji, so predhodno naročili lepo in jasno vreme, zaradi česar je bil razgled s stolpa prečudovit. Tudi skupinska slika na vrhu stolpa ni smela manjkati. Po ogledu stolpa smo napolnili naše želodčke z sendviči in si privoščili zasluženo osvežujočo p…(beri pijačo).

 Nato smo z avtobusom nadaljevali pot v Avstrijsko Gornjo Radgono, kjer smo si ogledali pivovarno Brauhaus BEVOG. Tam nas je pričakala vodička, ki nas je vodila po pivovarni in ob tem razlagala postopke nastanka p... (beri njihovega izdelka). Po ogledu in  polni novih informacij o pridelavi sestavin, ter izdelavi piva nas je  čakala degustacija. Ob lahkih prigrizkih smo poizkusili več vrst njihovih tekočih pridelkov. Komur degustacija ni zadoščala, si je lahko tekoče izdelke, tudi kupil, z  namenom nadaljevanja ocenjevanja pridelkov v domačem okolju.

Počasi smo se odpravili nazaj na turistično kmetijo Breznik, kjer smo že od daleč slišali slovensko domačo glasbo. Harmonikar nas  je pričakal z raztegnjenim mehom in smehom na obrazu. Ob tem je dal na oglas tudi svoje glasilke. Z harmonikarjem smo skupaj zapeli še eno po domače in nato odšli na zasluženo pozno kosilo.   

Ob dobri glasbi, hrani, odličnem domačem tekočem pridelku, prijetnem druženju in nazdravljanju se je dan hitro prevesil v noč.

Žal je vsega lepega, tako kot po navadi, hitro konec. Ura odhoda nas je priganjala in že smo se morali, čeprav težko, posloviti od prijaznega gostitelja. Za popotnico nam je gostitelj  podaril še nekaj steklenic njihovega domačega v… (beri tekočega pridelka). Tako smo se polni prijetnih vtisov z našega potepanja lažje vračali proti Ljubljani.

V Ljubljani smo si ob razhodu segli v roke z zavezo, da se še dobimo in podobno prijetno dogodivščino ponovimo

Vabimo vas k ogledu fotogalerije (tukaj)

 
Pomlad je čas prebujanja narave – čas je, da se prebudimo tudi mi
05.06.2017 17:04:22

Dne, 21. aprila 2017 je SŽS SE Nova Gorica za člane pripravila prvi spomladanski pohod, za katerega želimo, da v prihodnje postane tradicionalni in katerega se bo udeleževalo čedalje več članov in članic. Pohod, ki je bil primeren za vse, je vodil Tadej.

Kljub slabi vremenski napovedi, (temperature pod ničlo, zmrzal, veter in dež), ki je bila napovedana za dan pohoda, smo se res prebudili v sicer zelo mrzlo jutro, a se je spremenilo v prečudovit sončen dan, ki smo se ga pohodniki razveselili.

Svoj pohod smo začeli na postaji Avče. Pot nas je vodila po dolini reke Soče, skozi Dolenji in Gorenji Log. Ustavili smo se pri »Babji jami«, kjer so staroselci prihajali in se srečevali ob različnih ceremonialnih priložnostih. V nadaljevanju smo uživali v prebujanju narave, pomirjujoči tišini in prepevanju različnih ptic, kar je samo še polepšalo dan. Med potjo smo seveda poskrbeli za okrepčilo (malica in pijača iz nahrbtnika), kar je še dvignilo naše že tako dobro razpoloženje. Pot smo nadaljevali skozi Drobočnik, malce pred Mostom na Soči smo si ogledali grobišče iz železne dobe. Na Mostu smo si v OŠ Dušana Muniha ogledali razstavo »Most na Soči, središče posoške železnodobne skupnosti«, v jedru starega dela pa še ostanke »rimske hiše«. Podali smo se na pot ob jezeru, kjer smo se v Modreju okrepčali z bistro, zdravilno vodo na eni izmed energetskih točk, ki jih je okrog jezera veliko. Pot smo nadaljevali ob Soči do Postaje, kjer smo si privoščili kosilo v Gostilni pri Štefanu. Dobro vzdušje je vzdržalo ves čas in žal nam je bilo, da se je dan že prevešal v pozno popoldne.

Ob zaključku smo se odločili, da se prihodnje leto ponovno snidemo in skupaj preživimo lep pohodniški dan.

Tekst in SLIKE Milan Bezjak – predsednik SŽS SE Nova Gorica

 
Ponudba robotskih čistilcev steklenih površin
21.04.2017 10:00:00

predstavljamo vam ponudbo podjetja Robotki.si za nakup robotskih čistilcev steklenih površin. Ob predložitvi članske izkaznice se pri enkratnem plačilu prizna popust v višini 10%. Pri plačilu na obroke s plačilnimi karticami (Diners club, MasterCard, Visa, Karanta, American Express) pa 5% popust.

Cena z DDV za Hobot 188 je 249,00 EUR, za Hobot 268 je cena 269,00 EUR in za Hobot 198 je cena 279,00 EUR

 Hobot 188 predstavitev

 Hobot 268 predstavitev

 
Posebna ponudba za člane SŽS
03.04.2017 20:18:45

Predstavljamo vam ponudbo za člane SŽS in možnost koriščenja kar 40% popusta v Hotelu Cerkno. Več v priloženi ponudbi:

 ponudba

 
10.2.2017 - Kongres SŽS
12.02.2017 12:51:54

Spoštovani,

10. februarja 2017 je v Novem mestu potekal 1. izredni Kongres Sindikata železničarjev Slovenije. Na kongresu je bil, potem ko je Franc Zupanc podal nepreklicno odstopno izjavo s funkcije predsednika SŽS, izvoljen za preostanek mandatne dobe ROMAN ŠUEN.

Na Kongresu so bile sprejete tudi spremembe Statuta, s katerimi se ukinjajo dosedanje regije in uvajajo sidnikalna področja, v okviru katerih se bodo reševala vprašanja in problematika vezana na posamezne odvisne družbe.

 
26. in 27. 8. 2016 - Planinski izlet članic in članov SŽS SE SVO.PS v Visoke ture-Avstrija
01.02.2017 12:00:00
klik za povečavoNa letošnji že tradicionalni planinski pohod smo se člani in članice SVO.PS tudi letos odpravili onkraj naših meja. Za cilj smo izbrali sosedno Avstrijo in gorovje Visokih tur z namenom, da osvojimo naš prvi tritisočak…in uspelo nam je…
14 članska planinska druščina smo se v petkovih jutranjih urah z minibusom odpravili iz Ljubljane, ter skozi predor Karavanke nadaljevali vožnjo mimo Beljaka, ter si že pred Špitalom ob Dravi na cestninskem postajališču privoščili izdatno malico z Mirkovimi dobrotami iz Prlekije. Vožnjo smo nadaljevali mimo Lienza v dolino Debanttal do izhodišča Seichenbrunn, kjer smo pričeli našo peš hojo. Markirana steza nas je po dobrih treh urah pripeljala do visokogorskih jezer Kreuzsee ter Wangenitzsee vse do koče Wangenitzseehütte (2508 m), kjer smo se v sobah namestili in pripravili za naslednji dan. Po večerji je ob kozarčku žlahtne kapljice  Lojz raztegnil še frajtonarico, ter ob Slovenskih narodnih venčkih privabil na teraso koče tudi ostale planince…
Jasno sobotno jutro je napovedovalo še en čudovit dan. Po zajtrku je skupina nadaljevala pot po markirani, deloma tudi zahtevni poti na vrh 3283 m visokega Petzecka, katerega smo dosegli v dveh urah in pol.
Sledili so stiski rok, požirki domačega, ter slikanje ob zastavi SŽS.
Prelep razgled na sosednji Großglockner, ter ostale bližnje vrhove Visoki tur je pustil svoj čar…Seveda pa nam je iz širne daljave »pomahal« tudi naš  Triglav in dal vedeti, kdo je v naši domovini očak...
Sestop do našega izhodišča oziroma minibusa je potekal po planu…
Ker Mirkove zaloge hrane še niso pošle smo se odločili, da jih dokončno »uničimo«, ter jih v naših želodčkih »transportiramo« v Slovenijo. Sledila je še vožnja do Ljubljane, kjer smo nadaljevali vsak svojo pot proti domu…
Torej čudovita dva dneva z že »uigrano« planinsko druščino…
Leto 2017..???...pustimo se presenetiti, višin dovolj… nekaj takega, da privabimo v naše vrste še kako članico oziroma člana več….
 
Božič Darko
 
oglejte si tudi fotogalerijo (tukaj)
 
Pravno pojasnilo o nadurnem delu
21.01.2017 21:14:54

Spoštovani,

na članskih straneh je objavljeno pravno pojasnilo o nadurnem delu.

 
Izjava Sveta delavcev kapitalsko povezanih družb Slovenskih železnic
23.06.2016 10:16:58
V povezavi z medijsko odmevnostjo dogodkov, ki so povezani z Luko Koper, se v sredstvih javnega obveščanja pojavljajo trditve, ki škodijo interesom podjetja Slovenske železnice, d.o.o., in posledično zaposlenim v podjetju. V tej luči predstavniki zaposlenih posebej kritično ocenjujemo izjave aktualne predsednice nadzornega sveta Luke Koper, ki v povezavi z ustanovitvijo posebne družbe za izgradnjo drugega tira, ocenjuje ta projekt vlade kot »čisto pranje denarja«. Prav tako je sporna in škodljiva vsebina javnega pisma širšega vodstva Luke Koper, v katerem je, v povezavi z domnevnim ustanavljanjem posebnega holdinga, podana ocena, da se s tem »rešuje druge neučinkovite državne strukture«. Ker smo podobnih izjav iz minulega obdobja že vajeni, ni težko uganiti, koga so imeli avtorji tega pisma v mislih.
 
V luči teh izjav predstavniki zaposlenih odločno zavračamo vse neutemeljene kritike in sporne ocene, ki letijo na račun Slovenskih železnic oz. na račun zaposlenih v podjetju. Zaposleni v sistemu Slovenskih železnic smo v zadnjem obdobju bistveno prispevali k temu, da je podjetje danes uspešna gospodarska družba. Sistem Slovenskih železnic je ob aktivni vlogi zaposlenih prestal zahtevno kadrovsko in poslovno sanacijo in se v tem smislu bistveno izboljšal, saj celotna skupina, ob bistvenemu zmanjševanju zadolženosti, ustvarja dobiček.
 
Kljub domači in tuji konkurenci ohranjamo visok tržni delež pri prevozu tovornih vlakov. Dodana vrednost na zaposlenega se je v zadnjem obdobju bistveno povečala. Ob tem poslovni preobrat Slovenskih železnic ni grajen na zaposlitvenem sistemu, kjer bi večino dela opravili delavci v dvomljivih pogodbenih odnosih z zunanjimi podizvajalci. Poslovni preobrat Slovenskih železnic je grajen na podmeni, da se 7741 zaposlenim v skupini zagotavlja spoštovanje pravic dogovorjenih s kolektivno pogodbo in splošnimi akti. Z vsemi temi rezultati dokazujemo, da je lahko državno podjetje tudi uspešno podjetje, kar Slovenske železnice vsekakor so.
 
Ob tem zagotavljamo visok nivo vzdrževanja in varnosti vodenja prometa na dotrajani javni železniški infrastrukturi in s tem ustrezne pogoje poslovanja celotne logistične dejavnosti v Republiki Sloveniji. Dokaz, da je temu res tako, so aktivnosti, ki so jih v korist celotne logistične dejavnosti v Republiki Sloveniji vodile Slovenske železnice v času naravne katastrofe, ki je bila posledica žledu, kjer smo v letu in pol z velikimi napori pripomogli k odličnim rezultatom celotne logistične verige v Republiki Sloveniji.
 
Zaradi vseh teh dosežkov si diskvalifikacij, ki gredo na račun Slovenskih železnic, ne dovolimo. Bomo pa tako kot do sedaj, tudi v bodoče podpirali vse aktivnosti, ki vodijo k nadaljnji rasti skupine Slovenskih železnic in posledično boljšemu socialnemu in ekonomskemu statusu zaposlenih.
 
In ker je izgradnja drugega tira Koper-Divača eden izmed predpogojev za dosego teh ciljev, bomo tudi v prihodnje podpirali vse aktivnosti, ki vodijo k doseganju teh ciljev, vključno z ustanovitvijo slovenskega logističnega holdinga.
 
V tej luči pozivamo poslovodstvo družbe, da stori vse potrebno za ohranitev dobrega imena družbe in zaščito zaposlenih na Slovenskih železnicah. Pri tem uživa vso našo podporo. 
 
Svet delavcev kapitalsko povezanih družb Slovenskih železnic
predsednik Silvo Berdajs l.r.
 
 
Posebna ponudba za člane
02.03.2016 05:43:30

Spoštovani

V Termah Krka so nam pripravili novo, posebej ugodno ponudbo vstopnic v količinski prodaji, ter ponudbo darilnih bonov wellnes paketov.

Prosimo vas, da si ponudbi ogledate v priponkah:

 
2. tir Koper - Divača; poziv ZDSS - Solidarnost
09.02.2016 13:37:57

Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost je zaskrbljena zaradi "sprenevedanja vlade glede razvoja Luke Koper in celotnega transportnega sistema v državi", zato državljane poziva, da s svojim podpisom podprejo Luko Koper pri zahtevah za nadaljnji razvoj in izgradnjo drugega tira. Prepričani so, da se vlada ne zaveda pomena Luke Koper.

V Solidarnosti že dlje časa spremljamo neodločenost in sprenevedanje vlade glede razvoja Luke Koper in celotnega transportnega sistema. Že nerazumljivo zamujanje oziroma slabo pripravljeno gradivo pri poskusu pridobivanja evropskih sredstev za gradnjo drugega tira železniške proge Divača-Koper je bil eden od nedvoumnih signalov, da se sedanja vlada ne zaveda pomena Luke Koper,” so zapisali v zvezi delavskih sindikatov.

Ugodna geografska lega Slovenije po njihovem mnenju predstavlja njeno primerjalno prednost, ki jo lahko samo z razvitimi, modernimi transportnimi povezavami, temelječimi predvsem na zelenem prometu, izkoristi za svoj gospodarski in splošni družbeni razvoj.

“Če bi slovenska država premogla jasno strategijo z razvitim transportnim sistemom kot glavnim ali enim glavnih strateških področij, potem bi se le težko zgodilo, da bi se Luka Koper znašla pred tako hudimi težavami kot zdaj, ko se sooča celo s poslovnimi izgubami zaradi preobremenjenosti železniške proge,” so prepričani.

Zahtevajo takojšnji začetek aktivnosti in gradnjo dodatnega tira v racionalnejši obliki in z javnim denarjem, kot je praksa v tujini, saj je to za državo najceneje in najhitreje.

Želijo tudi, da se zagotovi vse potrebno za maksimalno izkoriščanje sedanje železniške proge do gradnje dodatnega tira, s čimer se bo preprečilo poslovne izgube v slovenskem gospodarstvu in preusmerjanje tovora na konkurenčne transportne poti.

 
Očetovski dopust - spremembe
14.01.2016 11:24:18

Spoštovani,

na spodnji povezavi se lahko seznanite z dopolnjenim pojasnilom Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve v zvezi z uveljavitvnijo in koriščenjem pravice do očetovskega dopusta:

http://www.mddsz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1939/7840/42271bb28e9af2735f7eabcd60f298f1/

 
Zahvala
04.12.2015 11:15:55

Spoštovani člani,

Za nami so volitve v svete delavcev odvisnih družb. Kandidati Sindikata železničarjev Slovenije so, s podporo dveh koalicijskih sindikatov (Sindikata strojevodij Slovenije in Sindikata železniškega transporta Slovenije), kandidirali na štirih listah kandidatov za člane svetov delavcev. Na treh listah in sicer za Svet delavcev Slovenskih železnic, d.o.o., Svet delavcev SŽ – Tovorni promet, d.o.o., in Svet delavcev SŽ – Potniški promet, d.o.o., so bili vsi naši kandidati izvoljeni, s čemer imamo tudi večino članov v teh svetih delavcev.

Na volitvah članov Sveta delavcev SŽ – Infrastruktura, d.o.o., so bili naši kandidati žal neuspešni. Delovanje Sindikata železničarjev Slovenije v SŽ – Infrastruktura, d.o.o., bo v naslednjem štiriletnem obdobju usmerjeno v izboljšanje položaja vseh zaposlenih tako, da nas bo večina prepoznala kot najboljšo izbiro na naslednjih volitvah v Svet delavcev SŽ – Infrastruktura, d.o.o.

Sindikat železničarjev Slovenije se iskreno zahvaljuje slehernemu članu Sindikata železničarjev Slovenije, kakor tudi vsem zaposlenim v skupini Slovenske železnice, ki so našim kandidatom namenili svoj glas podpore.

 
Obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje
11.06.2015 07:43:50

Predstavniki Kapitalske družbe (KAD), kateri upravlja s skladom obveznega pokojninskega zavarovanja (ODPZ), so nam predstavili zakonske in izvedbene postopke za uveljavitev pravic iz ODPZ.

Gradiva so objavljena na članskih straneh (delo sindikata/splošno).

 
Velik uspeh KD Godba SŽ
26.05.2015 09:57:50

KD Godba Slovenskih železnic se je iz 35. tekmovanja slovenskih godb v koncertni - najtežji - težavnostni stopnji, ki je bilo 23. in 24. maja 2015 v Mariboru,vrnila z zlato plaketo s posebno pohvalo.

Vse čestitke godbenicam in godbenikom ter seveda dirigentu Franciju Lipovšku.

 
Kolektivno nezgodno zavarovanje
23.01.2015 07:26:54

Spotošovani člani, 

obveščamo vas, daje zaradi spremembe višine DDV, Zavarovalnica Maribor povišala premije kolektivenga nezgodnega zavarovanja, ki ga ima sklenjenga s SŽS. Višje premije so navedene v novi pristopni izjavi, ki je objavljena med poglajvjem obrazci na članskih straneh naše spletne strani.

 
Obvestilo članstvu SŽS
16.10.2014 11:46:17

Na podlagi Dogovora o ukrepih na področju plač in drugih prejemkov ter kadrovskih in drugih ukrepov v koncernu Slovenskih železniških družb bodo družbe, v katerih so zaposleni delavci, ki izpolnjujejo pogoje, navedene v 5. členu tega Dogovora, pozvale te delavce na informativni razgovor o možnostih upokojitve.

V primeru, da na opravljenem informativnem razgovoru ne boste prejeli zadostnih informacij o ponudbi, oziroma, če obstajajo še kakšne nejasnosti vam pozivamo, da pokličete na sedež Sindikata železničarjev Slovenije (pravna služba), kjer boste lahko prejeli dodatna pojasnila

 

 
Dogovor o ukrepih na področju plač
16.09.2014 07:43:30

Na članskih straneh objavljamo Dogovor o ukrepih na področju plač in drugih prejemkov ter kadrovskih in drugih ukrepov v koncernu Slovenskih železniških družb, ki so ga socialni partnerji podpisali 12. septembra 2014.

 
Hodoš - Hodoš
29.07.2014 07:12:27

Abraham Boris, član Sindikata železničarjev Slovenije se je odločil za pogumen in drzen projekt. Prehodil bo namreč 213 km dolgo pot med Hodošem na Slovaškem in Hodošem v Sloveniji. Želimo mu čim lepše vreme in čim manj žuljev, poguma pa mu tako ali tako ne manjka.

 
Nova objava
22.07.2014 12:56:37

Spoštovani,

na članskih straneh (predpisi) so objavljeni učni pripomčki (učni načrt, izpitni katalog ter vprašanja in odgovori) za izvršilne železniške delavce.

Vljudno vabljeni 

 
Otroški vrtec Beltinci
24.06.2014 11:33:50

Sindikat železničarjev Slovenije je povabil otroke otroškega Vrtca Beltinci na nepozabno potovanje z vlakom na relaciji Murska sobota - Hodoš in nazaj. Te dni smo prjeli njihovo zahvalo, ki jo v nadaljevnju objavljamo v celoti:

Pozdravljeni,

v imenu staršev, otrok in strokovnih delavk iz vrtca Beltinci, se vam še enkrat najlepše zahvaljujemo, da ste nam omogočili vožnjo z vlakom.

Malčkom bo ostala za vedno v lepem spominu, v priponki pošiljam nekaj fotografij, nekaj iz same vožnje pa pošljem še v prihodnjih dneh.

Hvala,

Ksenija Raščan

fotografije si lahko ogledate tukaj

 
Objava
25.04.2014 12:02:32

Na članskih straneh (delo sindikata/splošno) sta objavlajena dva dokumenta Ekonomsko socialnega sveta RS in sicer Poročilo delovne skupine za spremljanje učinkov sprememb v regulaciji trga dela v letu 2013 ter Učinki pokojninske reforme in nadaljnji koraki.

 
Odstranjevanje posledic naravne katastrofe
11.02.2014 07:42:20

V petek (7.2.2014) smo vsi sindikalni funkcionarji SŽS odšli v Postojno, kjer smo pomagali delavcem, ki so požrtvovalno odstranjevali posledice naravne katastrofe na postajah Pivka, Prestranek, Postojna, Logatec in Borovnica, tako, da smo jim skuhali topel čaj ter pogostili s sendviči. 

Objavljamo tudi zahvale delavcem od:
 
SŽS znova na vrhu Evrope
10.08.2013 20:54:14

Člani sindikata SŽS smo ponovno že skoraj tradicionalno osvojili najvišji vrh Alp, Mont Blanc (4810 m). V prijetni družbi in lepem vremenu smo s skoncentriranimi vdihi in težkimi koraki stopili na vrh, kjer je 5.8.2013, ob 8 uri in 15 minut zaplapolala zastava Sindikata železničarjev Slovenije.

Dekleta in fantje, hvala vam! Vsakemu posebej. Da ste zdržali in vzdržali. Kot vedno - do konca 

 

 
Obvestilo
30.11.2012 11:09:16
na članskih straneh je objavljen nov Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) ter nov Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1)
 
Pohodniške majice in kolesarski dresi
17.05.2011 11:50:20
Spoštovani,
 
članom SŽS omogočamo nakup pohodniške majice SŽS
 (podrobnosti) in kolesarskih dresov (podrobnosti)


 
Novice in dogodki
18.12.2016
Ponovoletni koncert KD Godba Slovenskih železnic
23.06.2016
Izjava Sveta delavcev kapitalsko povezanih družb Slovenskih železnic
27.09.2014
Dobrodelni koncert KD Godbe SŽ
16.09.2014
Dogovor o ukrepih na področju plač
01.02.2013
Evropske železnice na razpotju: Komisija sprejela predloge za četrti železniški paket
30.11.2012
30.11.2012 - Obvestilo
07.07.2011
Obnovljeni potniški vlak 813/814-130
24.08.2010
24.8.2010 - Vabilo na javni protest
szs
 
Copyright © SŽS 2009 RoLAN hiška