2012

Tako kot lansko leto je tudi tokrat železničarijada na prostoru Železniškega atletskega kluba na Šiški, ki pa nam je dal sigurno zavetje pred slabim, deževnim  vremenom, ki nas je spremljalo.

Kljub dežju se nas je zbralo dovolj, da smo dodobra napolnili prireditveni prostor.  V krajšem uradnem delu so zbrane pozdravili predsednik SŽS, Franc Zupanc, delavski direktor SŽS Albert Pavlič ter generalni direktor SŽ Dušan Mes, vmes pa je za glasbene vložke poskrbela naša godba SŽ.

V zabavnem delu prireditve nas je zabaval ansambel Slovenski muzikantje. Tudi letošnjo srečanje ni minilo brez bogatih nagrad, saj smo izvedli nagradna žrebanja za kar pet 7-dnevnih letovanj (Terme Čatež, Terme Olimia, Terme Zreče, Avtokamp Vinica ter Podkoren). Prav tako je bil za udeležence organiziran ogled Živalskega vrta Ljubljana.  Za najmlajše je bil urejen otroški kotiček, v katerem so se otroci učili raznih veščin po nadzorom spretnih animatork.

Bolj ko se je bližal večer bolj je bila druščina vesela, nič bolj ali nič manj kot vsa ta leta do sedaj, odkar SŽS organizira svoje srečanje. Z mrakom pa se je tudi prizorišče počasi začelo prazniti in naše srečanje se je ob 21.00 zaključilo. Potrebno je bilo še pospraviti in takrat so tudi organizatorji lahko odšli, prepričani, da se naslednje leto ponovno srečamo.